8 buitenspel activiteiten voor de kids!

skateboard bal buiten spelen

Voor kinderen is beweging natuurlijk erg belangrijk. Niet alleen omdat het gezond is, maar ook voor de ontwikkeling van het kind. Buiten spelen is een leuke en interactieve manier voor kinderen om te bewegen. Buiten spelen zorgt ook voor een goede persoonlijke ontwikkeling bij kinderen op verschillende gebieden. Tegenwoordig zie je dat kinderen vaak snel achter een beeldscherm duiken. Wil je dat je kind meer buiten gaat spelen en zo in de gezonde buitenlucht meer beweging krijgt? Dan zijn er hier 8 leuke buitenspelletjes om je kids naar buiten te krijgen!

Buitenspelletjes:

 

Vlaggetje veroveren

 

Bij vlaggetje veroveren is het belangrijk dat de kinderen in twee groepen worden verdeeld. Om de beurt krijgt een groep de vlag. Als groep 1 de vlag heeft, moet deze groep de vlag verstoppen. Groep 2 moet de vlag vinden. Is de vlag gevonden? Dan mag groep 2 de vlag verstoppen en moet groep 1 de vlag vinden

Skippy bal parcours

Maak een lastig parcours met behulp van stenen, takken of pionnen. Zorg ervoor dat het parcours niet binnen 10 seconden uit gespeeld kan worden. De kinderen moeten met een skippybal het parcours afleggen. Het kind wat als eerste het parcours heeft afgelegd, wint. Als er meerdere kinderen zijn kun je hier een toernooi van maken. Na elke ronde wordt het parcours een stukje moeilijker gemaakt. De skippyballen kunnen vervangen worden door een fiets, step, skateboard, skeelers of zaklopen.
buitenspel kind

Overlopen

 

Bij dit spel moet er duidelijk een begin- en eindstreep worden afgesproken. Er staat één kind in het midden, de andere kinderen staan bij de beginstreep. De kinderen moeten proberen om naar de eindstreep te rennen zonder getikt te worden door het kind dat in het midden staat. Als er een kind is afgetikt, dan is deze uit de ronde en moet dit kind wachten op de volgende ronde. Het kind in het midden moet proberen alle andere kinderen af te tikken voordat de volgende ronde begint.

Flessenvoetbal

 

De groep kinderen moet worden verdeeld in twee kleinere groepen. Voor dit spel is er een bal nodig en lege plastic flessen die zijn gevuld met water. De teams moeten proberen om elkaars flessen om te kegelen met de bal. De teams moeten dus tegen elkaar voetballen en zo de plastic flessen om zien te krijgen.

Stand in de mand

 

Een echte klassieker. Voor dit spel is alleen een bal nodig. Er staat een kind in het midden met de bal en de rest van de kinderen gaan hier omheen staan. Het kind in het midden roept ‘Stand in de mand en de bal is voor…’. Hieruit komt een naam en het middelste kind gooit de bal in de lucht. Het genoemde kind moet de bal vangen. Heeft het kind de bal gevangen, dan moet het kind stop roepen. De andere kinderen moeten stilstaan met hun benen wijd. Het kind met de bal mag maximaal drie stappen zetten om vervolgens de bal onder de benen van één van de andere kinderen te rollen. Is dit gelukt? Dan is het volgende kind aan de beurt.

Spinbal

 

Een leuke vorm van penalty schieten. Een van de kinderen staat in het doel en is de keeper. De andere kinderen moeten om de beurt een parcours afleggen. Probeer een parcours te maken waarbij de kinderen vaak rondjes moeten draaien. Hierdoor zijn de kinderen hun evenwicht even kwijt en moeten ze proberen om de bal in het doel te schieten. Dit zorgt vaak voor een grappig eindresultaat.
skateboard bal buiten spelen

Trefbal

 

Bij trefbal is het belangrijk dta er duidelijke regeles worden vastgesteld. Met hoeveel ballen wordt er gegooid? Zijn er voorwerpen in het veld gezet waar de kinderen achter kunnen schuilen? De kinderen worden in twee groepen verdeeld. De kinderen moeten elkaar afgooien met een bal (of twee als het grote groepen zijn). De bal mag niet tegen het hoofd worden gegooid! Gooit iemand een bal tegen een kind aan, dan is het kind af. Valt het kind de bal? Dan is de gooier af. Als de bal stuitert, dan telt het niet als deze tegen een kind aankomt. De groep die als eerste de andere groep heeft afgegooid, wint.

Estafette met tennisbal

 

De kinderen moeten van A naar B lopen met een tennisbal tussen de benen. Als de tennisbal is gevallen, moeten ze terug lopen naar het begin punt. Als ze bij punt B zijn aangekomen, geven ze de bal door aan een ander kind. Het kind moet nu weer terug lopen met de tennisbal tussen de benen. Het team van kinderen die deze stafette als eerste heeft voltooid, wint.

 

Help jij ons mee? Vraag dan vrijblijvend informatie aan, je kunt ons meehelpen als vrijwilliger, in natura, of sponsoren/doneren en ons op die manier ondersteunen.

Reactie (2)

 • Henk Schuster| november 29, 2017

  Uiteraard is Floorball (Unihockey) als toegankerlijke en intensieve sport uitstekend buiten te spelen. Van 1-1 tot 5-5 met en zonder keepers. Groot voordeel: alle kinderen kennen het van school. Maar ook van HSV Floorball, die donderdagmiddag vanaf 16.00 uur in Scharlakenhof trainen. Naar buiten met kleine doeltjes en eventueel met Street sticks van nog geen €20,-
  Meer informatie? Bel: 06.14499589 of mail: H.schustet@unihoc.nl. Groet, Henk Schuster

  • sportenspel| november 30, 2017

   Bedankt voor uw reactie meneer Schuster, Floorball is inderdaad een uitstekende sport om buiten op de playground te spelen en voor alle leeftijden te doen. Tips en aanvullingen zijn bij ons altijd van harte welkom. Met vriendelijke groet, team sport en spel Haren.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial