Sport en sociale cohesie

sociale cohesie

Sporten is niet alleen gezond, maar brengt ook mensen bij elkaar. Er zijn verschillende manieren om sociale cohesie te combineren met sport. Vooral bij sportverenigingen en openbare playgrounds is er veel sociale cohesie als het om sporten gaat.

 

Sporten met andere mensen creëert verschillende netwerkopties. Sporten is een goede mogelijkheid om in contact te komen met andere mensen. Door sporten krijgen mensen een plek binnen de maatschappij. Met een uitgebreid netwerk kunnen mensen ook buiten het sporten contacten leggen.

Vrijwilligers

Niet alleen de mensen die sporten zijn aan het netwerken, maar ook de vrijwilligers die bij verschillende sportinstanties werken. Zo is er bijna bij elke voetbalclub wel een kantine waar vrijwilligers werken. Niet alleen de sporters netwerken met elkaar, maar ook alle vrijwilligers die daar omheen werken. Sportverenigingen zijn plekken voor jong en oud, waardoor er ook vaak toeschouwers aanwezig zijn. Dit stimuleert de sociale cohesie natuurlijk ook.

 

Sociale cohesie tijdens wedstrijden

Er heerst ook een sociale cohesie tijdens wedstijden. Dit is niet alleen op lokaal niveau, maar ook op landelijk niveau. Denk bijvoorbeeld aan het WK voetbal. Heel het land is in rep en roer. Hele buurten kijken met elkaar naar WK, wat uiteraard ook voor sociale cohesie zorgt. Op lokaal niveau kan je denken aan ouders die naar een wedstrijd van hun kinderen aan het kijken zijn en tussendoor met elkaar kletsen. Zoals al eerder werd gezegd heerst sociale cohesie ook onder de toeschouwers van sporters.

Door de playground komt er meer sociale cohesie binnen Haren. Help jij ons mee? Vraag dan vrijblijvend informatie aan, je kunt ons meehelpen als vrijwilliger, in natura, of sponsoren/doneren en ons op die manier ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial