Sporten in de buitenlucht

Sporten in de buitenlucht is erg goed voor je. Veel mensen zijn hier alleen nog niet over uit. Want wie gaat er nou buiten sporten als het buiten koud is? Wij geven je in dit artikel een aantal voordelen van sporten in de buitenlucht en uiteraard ook een aantal voorbeeld van sporten in de buitenlucht die jij kunt uitvoeren!

Sporten in de buitenlucht

Je brein werkt beter

Doordat je brein meer zuurstof krijgt, heb je een beter concentratievermogen. Doordat je allerlei obstakels tegen kunt komen, staat je reactievermogen op scherp. Ook worden door de verschillende geuren, kleuren en geluiden je zintuigen geprikkeld.

Je voelt je gelukkiger

Bewegen zorgt voor extra aanmaak van endorfine stoffen in je lichaam. Endorfine wordt ook wel “gelukshormoon” genoemd. Ook de zon draagt bij aan het aanmaken van endorfine. Je schild- en pijnappelklieren worden gestimuleerd waardoor je meer energie krijgt. Je voelt je ook ontspannen. De warmte van de zon zorgt voor minder pijn in je spieren, waardoor je minder last van blessures hebt.

vechtsport buitenlucht

Je bouwt een betere weerstand op

Uit onderzoek is gebleken dat de lucht binnen een sportschool 5 keer zo vervuilend is als de buitenlucht. Dit komt door alle zweet bacterieën van de mensen in de sportschool. Apparaten worden niet goed schoongemaakt en de bacterieën spreiden zich snel. In de buitenlucht heb je hier geen last van. De lucht is schoner en heeft een hoger zuurstofgehalte.

Meer inspanning

Doordat je buiten tegenwind hebt en verschillende ondergronden, zul je meer weerstand krijgen van de natuur. Dit betekend dat je harder moet werken om te rennen of te fietsen. Zo geef je meer inspanning aan je training en verbrand je meer calorieën. Ook bouw je op deze manier meer spiermassa op.

joggen buitensport

Voorbeelden van buitensporten:

  • Hardlopen
  • Skeeleren
  • Fietsen/mountainbiken
  • Voetballen
  • Bootcamp

Help jij ons mee? Vraag dan vrijblijvend informatie aan, je kunt ons meehelpen als vrijwilliger, in natura, of sponsoren/doneren en ons op die manier ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial