Peutersport

peutersport kinderen

Peuters stimuleren om te bewegen is erg belangrijk. Niet alleen om ze kennis te laten maken met sportiviteit, maar ook om ze plezier te laten maken met andere peuters. Ook voor de kleintjes zijn er veel mogelijkheden om lekker te sporten en te spelen. Peuters vallen onder de leeftijd van 2 tot 4 jaar oud.

Peutersport kan helpen bij het stimuleren van de motorische ontwikkelingen. Wel moeten peuters die aan peutersport doen ook nog voldoende beweging in de buitenlucht krijgen. Peuters leren door verschillende soorten peutersporten om meer zelfvertrouwen te krijgen en hun lichaam beter de coördineren. Ze leren met de verschillende sporten om te lopen, te kruipen, te klimmen, rollen, hangen, dingen weg te gooien of juist dingen vast te pakken. Peuters hoeven niet verplicht op peutersport. Het is wel een goede voorbereiding op het zwemdiploma

Soorten peutersport

  •  Voetbal
  • Hockey
  • Zwemmen
  • Dansen
  • Gymmen
  • Judo

Er zijn verschillende instanties die peutersport organiseren. Neem ook eens een kijkje bij een lokale sportschool of bij een kinderdagverblijf.

Peuters kunnen lekker spelen en bewegen op de playground. Help jij ons mee? Vraag dan vrijblijvend informatie aan, je kunt ons meehelpen als vrijwilliger, in natura, of sponsoren/doneren en ons op die manier ondersteunen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial