Initiatief
Initiatiefnemer van het project is Jaap Poel. Met zijn achtergrond als sportleraar en pedagogisch medewerker weet hij hoe belangrijk het is voor (jonge) mensen om te bewegen en vrijuit te kunnen spelen. Echter zijn hier beperkte mogelijkheden voor in Oosterhaar. Met de playground kan een mooie, overzichtelijke en veilige sport- en speellocatie gecreëerd. Het speelveld biedt ouders en kinderen een goed alternatief op bezigheden als computeren en gamen. Dit heeft hem doen besluiten om te starten met Sport en Spel Haren.

 

Missie
Een stichting met als oogmerk het stimuleren van sport en het hebben van een gezond gewicht. Om zo een bijdrage te leveren aan de algehele sociale cohesie en welzijn van de woonomgeving.

Team
Voor dit project is Jaap gaan samenwerken met zijn (over)buurmannen en tegenwoordig een grote groep vrijwilligers uit de buurt. Zo hebben ze de meest uiteenlopende taken onderling verdeeld. Medio 2018 wordt dit fantastische project gerealiseerd hiervoor wordt nou de laatste hand gelegd, oftewel de puntjes op de i.

Waarom Sport en Spel
Sport en spel zijn belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het is net zo belangrijk als leren lezen en schrijven. Ook in Nederland spelen en bewegen kinderen steeds minder, met negatieve gevolgen op sociaal gebied, ontwikkeling en integratie.

  • – Gezondheid: Buiten sporten, spelen en samen zijn is belangrijk. Kinderen zitten al teveel binnen. De playground biedt goede stimulatie tot sporten en spelen en dient als goed alternatief op ‘ongezonde bezigheden’ als bijvoorbeeld laptop – gamen – tv kijken.
  • – Buurtvriendelijk: De playground krijgt een geluidsabsorberende vloer met spijlen die geen geluid maken. Door de constructie en het materiaal ontstaat er geen geluid bij de spijlen. De playground zal door de natuurlijke schutkleuren aan het zicht worden onttrokken om naadloos in de omgeving over te gaan.
  • – Milieuvriendelijk & duurzaam: Er is weinig tot geen onderhoud nodig. Hemelwater wordt op een natuurlijke wijze afgevoerd. Het beton van de vloer kan in de toekomst direct hergebruikt worden. Ook de metalen kunnen worden gerecycled. Gemiddelde levensverwachting van de playground is 30 jaar.
  • – Veiligheid: Iedereen in Haren kent de gevaarlijke speelsituaties. Met de playground wordt een multifunctionele plaats te gecreëerd waar kinderen en volwassenen heerlijk samen kunnen sporten en spelen, zonder bijvoorbeeld voorbijrazend verkeer te hoeven ontwijken.
  • – Sport en spel in de Buurt-Onderwijs-Sport-driehoek: Goed voor sociale cohesie in de samenleving. Zet jongeren (en ouderen) aan tot sporten en spelen. Buitenspeelplaats voor schoolkinderen, tevens geschikt voor educatieve doeleinden. Multifunctioneel voor diverse sporten en spellen te gebruiken.

Huidige situatie

Oosterhaar Oosterhaar Oosterhaar

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial