Stichting Sport en Spel Haren is een burgerinitiatief om een openbare sport- en  speelplek in de Gemeente Haren te realiseren. Om deze plannen te kunnen realiseren zijn we op zoek naar bedrijven die een bijdrage willen leveren aan dit initiatief. De Gemeente Haren is enthousiast en diverse ondernemers uit Haren hebben zich al aangemeld. Zet u zich ook in voor Sport en Spel Haren? Waarom zou u voor deze stichting kiezen? Wij overtuigen u graag!

Waarom sport een spel?

Sport en spel zijn belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het is net zo belangrijk als leren lezen en schrijven. Ook in Nederland spelen en bewegen kinderen steeds minder. Vervolgens heeft dit negatieve gevolgen op sociaal gebied, ontwikkeling en integratie.

Gezondheid

Buiten sporten, spelen en samen zijn is belangrijk. Kinderen zitten al teveel binnen. De playground biedt goede stimulatie tot sporten en spelen. Het dient als goed alternatief op ‘ongezonde bezigheden’ als bijvoorbeeld laptop – gamen – tv kijken.

Buurtvriendelijk

De playground krijgt een geluidsabsorberende vloer. De vloer heeft spijlen die geen geluid maken, door het materiaal en de constructie van de spijlen. De playground zal door de natuurlijke schutkleuren aan het zicht worden onttrokken. Zo gaat de playground om naadloos in de omgeving over.

Milieuvriendelijk & duurzaam

Er is weinig tot geen onderhoud nodig. Hemelwater wordt op een natuurlijke wijze afgevoerd. Het beton van de vloer kan in de toekomst direct hergebruikt worden. Ook de metalen kunnen worden gerecycled. De gemiddelde levensverwachting van de playground is 30 jaar.

Veiligheid

Iedereen in Haren kent de gevaarlijke speelsituaties. Met de playground wordt een multifunctionele plaats gecreëerd waar kinderen en volwassenen heerlijk samen kunnen sporten en spelen. De kinderen hoeven hierbij geen voorbijrazend verkeer te ontwijken.

Sport en spel in de Buurt-Onderwijs-Sport-driehoek

Het is ook goed voor sociale cohesie in de samenleving. Het zet jongeren (en ouderen) aan tot sporten en spelen.
Het is een buitenspeelplaats voor schoolkinderen, tevens ook geschikt voor educatieve doeleinden. Het is multifunctioneel en voor diverse sporten en spellen te gebruiken.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial